Közösen, egy célért dolgozik a három doktori iskola

A Doktorandusz Önkormányzat KRE(R)ÁCIÓ néven, Jakab-Köves Gyopárka koordinálásával, félévenkénti beszámolási kötelezettséggel létrehozott egy interdiszciplináris kutatóműhelyt. Az új szervezet a három Doktori Iskola (KRE HDI, TDI és ÁJDI) hallgatóit kapcsolja össze egy közös projektbe.

Az egyhangúlag megszavazott és most létrehozott kutatóműhely végzi a három doktori iskola közös munkájának összehangolását, illetve az ezzel kapcsolatos kiegészítő tevékenységeket, mint például az egyes tudományterületek népszerűsítése, projektirányítás, disszemináció, workshopok és konferenciák szervezése, a hallgatók egymáshoz közelebb hozása és még ennél is többet.

A kutatóműhely a Károli Gáspár Református Egyetem három doktori iskolájának  közös együttműködésre nyitott fiatal doktoranduszainak kutatómunkáját hangolja össze. Tesszük mindezt interdiszciplináris módon, a teológia, a történelem és a jogi tudományok közös területein végzett tudományos munkát szeretnénk egymás tapasztalatainak és kutatásainak segítségével tovább mélyíteni, a különböző módszerek összehangolásával új megközelítéseket alkalmazni. A közös kutatás és közös tudományos működés célja az, hogy a protestáns és magyar teológiai és történeti tudományos hagyományok fenntartását 21. századi, progresszív megközelítésekkel újrafogalmazza, továbbá azt kivigye a társadalom nyilvánossága elé és ott élővé tegye a megszerzett tudást. A kutatóműhely az „internalizált” tudományos és keresztyén hagyomány, azaz egy élő hagyományban lakozás helyét és fórumát kívánja megteremteni” – mondta el a most létrehozott kutatóműhely kapcsán Jakab-Köves Gyopárka, az új projekt koordinátora.

A kutatóműhely lehetőséget kíván biztosítani:

  • belső kutatókörök és kutatócsoportok létrehozására és működésére,
  • tudományos pályázatokon való részvételre,
  • publikációs lehetőség biztosítására,
  • szélesebb társadalmi körben a tudományos eredmények népszerűsítésére,
  • valamint a közös párbeszéd előteremtése céljából interdiszciplináris regionális és nemzetközi konferenciák megszervezésére.

Keressetek minket bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?